Miercuri, 15 octombrie, 2014 – Voi? sau despre plăceri vinovate


Șapte dintr-o lovitură. Ei, ei? Unde-ați mai auzit această spusă? Croitorașul cel isteț și victimele lui.

La el era vorba despre muște la mine este vorba despre cărți. A descoperit orbul Brăila și eu nu descoperisem Antic Exlibriss.

Mi s-a luminat fața, mi s-a dus gura până la urechi, mi-a zvâcnit inima și am vrut să le iau pe toate în brațe și să fug cu ele. Cărți noi, foarte frumos editate (albume de artă, cărți pentru copii, beletristică) la prețuri foarte mici în lăcașuri amenajate cu stil. De câteori descopăr o librărie și nu o farmacie mă bucur enorm și sâmțăsc odios.

Cărți în regim outlet. Mi s-a frânt sufletul. Sigur, de pe poziția cumpărătorului, te bucuri când ceva îți este accesibil dar mi-a fost o milă de ele de mi-a venit să plâng. Atât de frumoase și la preț redus.

E drept că eu, care gestionez greu propriul menaj știu ce-nseamnă să muți biblioteci prin casă, sigur că eu care sunt de formație informatician, chinuit dar îndrăgostit până peste urechi de această descoperire a omului  ar trebui să prefer formatul electronic al cărților dar nu pot.

Exemplu: seria The Great Artists Collection, un cadou excelent aș zice. O mapă(aproximativ format A4 în care găsești o biografie restrânsă dar atent întocmită a artistului și prezentare câtorva din cele mai reprezentative creații ale sale plus 6 printuri cu lucrări definitorii (care pot fi înrămate, recomandarea editorului). 9,9 roni bucata. Sigur, enervantul pret psihologic. Cât o pâine(mă rog… pe vatra, mai mare, din făină bio).

Hi hi, hi! Artă pe pâine! Luați, cumpărați! Doar 10 lei bucata! Lume, lume!

Oricum, bun prilej pentru mine de a-mi îmbunătăți cunoștințele de limbă engleză atât de precare încât noroc că-l iubesc foarte tare pe Dennis și că lecțiile lui sunt mai mult practice decât vorbite altfel nu m-aș alege cu mare lucru din ele. Porțioara de cultură a fost bine drămuită pentru cei care nu au timp sau răbdare sau putere/disponibilitate de cuprindere).

Hm, baba și mitraliera!

Da mă? Să mori tu?!

Mă scuzați. Vorbeam cu vânzătorul de pantofi de ieri și cu fiul Doamnei (vânzătorul de la Librăria Doamnei dintr-un târg de provincie) care se simte legat în lanțuri în țară și în librăria mă-sii pe care n-o poate vinde fiidcă baba=Doamna, cu adevărat doamnă, mai trăiește încă. Frustrările celor doi i-au transformat în niște personaje bune de bătut la fundul gol în piața publică. O, da și încă…unși cu smoală și tăvăliți prin fulgi și eliberați în ținuta lui Adam versiunea îmbunătățită. Ha, ha, ha!

Altfel…să ne-ntoarcem la plăcerile vinovate. Aveți și voi? Putem vorbi pe-acestă temă că ale mele nu sunt în principal cărțile, așa cum s-ar putea crede că zic și susțin.

 

5 gânduri despre “Miercuri, 15 octombrie, 2014 – Voi? sau despre plăceri vinovate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s