Luni, 16 septembrie, 2013 – Contra prafului


Legumicultură

Anul acesta a fost o mare jale. Într-un elan și-o disperare am pus foarte multe răsaduri dar când să le vină rândul la plantarea în grădină ba era terenul nepregătit, ba erau alte priorități și uite așa răsadurile au agonizat mutate de ici colo până târziu când au sucombat sau au fost pur și simplu desființate.
Câteva reușite totuși:

Foarte inspirate tunelurile formate din folie pe arcuri din țeavă de plastic. Așa am avut un strat foarte frumos, combinat de rucola, ridichi și salată. Solarul înalt mi-a adus o bucurie grozavă ocrotind foarte eficient cele 5 fire de roșii din soiul Saint Pierre. Am avut în sfârșit roșiile ideale, perfecte. Asta după ce niște răsaduri duse în solar prea devreme au degerat pur și simplu într-o noapte.

Susținerea pe fir și nu pe arac a roșiilor cu creștere nedeterminată a fost benefică iar defolierea și copilirea le-a ajutat să treacă cu bine de mană și să fructifice un pic mai mult.

Soiuri care s-au comportat foarte bine, pe lângă tomatele Saint Pierre: castraveții cornichon, ardeiul gras potop și roșiile galbene.

Mazărea ca plantă premergătoare face minuni.

Producția de ceapă și de usturoi a fost mică dar… a fost. Acum știu că ajută îmbogățirea solului cu cenușă (pentru aportul de potasiu) și gunoi de grajd din toamnă.

recolteBrobonele

Pagini: 1 2 3 4 5 6

3 comentarii (+add yours?)

 1. Dani
  sept. 17, 2013 @ 08:08:31

  Ce ma bucur, ca ai avut rosioare frumoase ! O sa vezi, ca incet, incet o sa te extinzi si o sa cultivi mai multe fire. Invatam din greselile noastre …

  Apreciază

  Răspunde

 2. silavaracald
  sept. 17, 2013 @ 13:07:28

  Nici pe tine nu te mai incape timpul… ca si pe mine. A trebui pur si simplu sa renunt la somn ca sa fac tot ce mi-am pus in gand, ori asta nu se poate. 😦

  Apreciază

  Răspunde

 3. nzrmnocol@gmail.com
  mart. 30, 2014 @ 03:06:58

  Thanks for your post made here. One thing I would like to say is that most professional job areas consider the Bachelor Degree just as the entry level requirement for an online course. When Associate Degrees are a great way to begin, completing ones Bachelors starts up many good opportunities to various employment goodies, there are numerous on-line Bachelor Diploma Programs available by institutions like The University of Phoenix, Intercontinental University Online and Kaplan. Another concern is that many brick and mortar institutions provide Online versions of their diplomas but usually for a considerably higher fee than the companies that specialize in online higher education degree programs.

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s