Luni, 16 septembrie, 2013 – Contra prafului


Avicultură

Efectivul de păsări se reduce deliberat. Oricât de dragi mi-ar fi fost la un moment dat, ele au un rol bine determinat și sincer nu vreau să mai retrăiesc „moartea lebedei”. I-am spus la revedere bătrânei doamne, mama gâscă. Bobocii rămăși, mai sunt 3, au fost o vreme dezorientați și o mai strigau, o mai căutau dar apoi s-au repliat, s-a stabilit conducătorul și acum își văd de treaba prin ogradă. Iarba s-a mai împuținat dar vor mai veni ploi și păscutul va mai dura o vreme.

A fost o experiență tare reușită. Gâștele și rațele se cresc incredibil de ușor.
Le-am spus la revedere și celor două rățuște mute. Erau tare bătrâne dar au fost și ele incredibile. Am avut mai multe ouă de la rațe decât de la toate găinile care s-au perindat prin ogradă iar ouăle de gâscă sunt spectaculoase. Mai bine mănânci mai rar ouă dar te bucuri mai tare. Dacă rațele mi-au ouat în mai multe runde gâștele au o producție singulară de maxim 15 ouă primăvara și atât. Cel puțin așa a fost la mine.

Și rațele albe, „olandeze maică” se odihnesc acum puse la păstrare.

În materie de păsări de curte am avut până acum următoarele experiențe: am scos pui la cloșcă, am scos pui la incubatorul cu întoarcere semiautomată, am cumpărat pui de la Agroland și pui și boboci(găscă și rață) de la particular.

Agroland-ul este blestemat din punctul meu de vedere. Se fac intervenții pe pui pentru a nu se putea perpetua rasa în gospodăria particulară ceea ce-i face aproape handicapați și dacă nu urmezi schema de hrănire și îngrijire recomandată poți da foarte rapid chix. Iar dacă îi hrănești după schema lor de ce ti s-ar mai găinăța prin curte? Mai bine îi cumperi gata sacrificați de la fermă.

Celelalte variante au fot superok înafară de un puiuț de la incubator care a fost olog.

Acum simt o mare oboseală dar știu că iarna va șterge totul și primăvara mă va găsi, cred, cu noi planuri și elanuri.

Pagini: 1 2 3 4 5 6

3 comentarii (+add yours?)

 1. Dani
  sept. 17, 2013 @ 08:08:31

  Ce ma bucur, ca ai avut rosioare frumoase ! O sa vezi, ca incet, incet o sa te extinzi si o sa cultivi mai multe fire. Invatam din greselile noastre …

  Apreciază

  Răspunde

 2. silavaracald
  sept. 17, 2013 @ 13:07:28

  Nici pe tine nu te mai incape timpul… ca si pe mine. A trebui pur si simplu sa renunt la somn ca sa fac tot ce mi-am pus in gand, ori asta nu se poate. 😦

  Apreciază

  Răspunde

 3. nzrmnocol@gmail.com
  mart. 30, 2014 @ 03:06:58

  Thanks for your post made here. One thing I would like to say is that most professional job areas consider the Bachelor Degree just as the entry level requirement for an online course. When Associate Degrees are a great way to begin, completing ones Bachelors starts up many good opportunities to various employment goodies, there are numerous on-line Bachelor Diploma Programs available by institutions like The University of Phoenix, Intercontinental University Online and Kaplan. Another concern is that many brick and mortar institutions provide Online versions of their diplomas but usually for a considerably higher fee than the companies that specialize in online higher education degree programs.

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: