Miercuri, 20 februarie, 2013 – Banca de gene îmi produce dileme


Sangvinică cu accente colerice și tente flegmatico-melancolice cum sunt, mă documentez în general citind cam pe diagonală.

Adică, exprimându-mă pe scurt, n-am răbdare să citesc da capo al fine o documentație(mai ales când mi se pare bombastică).

În concluzie, lămuriți-mă și pe mine de ce am cerut noi semințe de la banca de gene din Suceava? Că după ce mi-a trecut euforia mă cam apucă pandalia. Explicații după ce-mi dați voi ce informații aveți pe această temă.

Inga măi!


14 gânduri despre “Miercuri, 20 februarie, 2013 – Banca de gene îmi produce dileme

  1. Si eu am avut emotii pentru ca m-am prezentat ca fiind din sat dar adresa pentru expediere am dat-o la apartamentul din oras unde stau copiii si unde am adresa de buletin. Cand mi-au confirmat ca au primit solicitarea mi-au luat-o in considerare pe adresa din sat dar degeaba am starnit eu agitata postasul ca semintele asteptau in cutia postala de la Bucuresti.

    Oricum cred ca poti lua legatura cu ei si poate afli ceva.

    Apreciază

  2. Buna intrebare, Ilinca. Eu credeam ca este ceva legat de genetiza, zau daca n u., credeam ca sunt selectate sau obtunute seminte speciale de legume speciale, deosebite ca rezistenta la boli (asta in primul rand), bogate in recolte si, ma rog sa aiba specia un soi cu nume si pren ume ori numai cu nume. Asa puteam si eu , cand am vandut seminte de rosii sa zic ca sunt banca de gene, soiurile mele chiar sunt deosebite (dar nu numai ale mele, am mai vazut si in alte gradini), insa cum eu nu stiam den umirea stiintifica a soiului le-am den umit dupa forma si culoare.
    Ma bucur ca ai scris tu despre asta, cineva, cei care ne-au prezen tat aceasta „b anca” gratuita (ca nu m-a costat nimic) ar trebui sa ne explice ce si cum.
    Pe biletele mele scrie satul/comuna ori judetul de unde sunt semintele primite. Inteleg ca oameni de bine din anumite locuri le trimit lor si ei ne dau noua, insa stii ce ma tem eu? Ca nu le-am dezinfectat si ca le-am luat ca fiind de la o institutie care se ocupa de toate etapele necesare semintelor pentru a nu da de furca unui cultivator.
    Apoi, vedem noi ce iese din ele si facem poze, eu, inca, mai sper ca soiurile sa fie ceva deosebit 🙂
    Zi frumoasa , Ilinca! La noi e lapovita….

    Apreciază

      1. Da Elisa. Ai pus punctul pe I. Acestea erau și așteptările mele, ceva cunoscut și garantat. Necazul este că undeva în convenția pe care fiecare a bifat-o fără să se gândească prea mult (dacă tot e gratuit ce putea să fie neplăcut trecut acolo?!) Banca de gene spune că nu-și asumă nicio răspundere și că nu garanteaza nimic ha-ha-ha.

        Apreciază

    1. Asa se pare dar eu voi da un telefon totusi ca sa ma lamuresc.
      Pana una alta Brandusa incearca sa afli ce-i cu posta. Semintele astea nu conteaza dar conteaza cum ajung scrisorile tale la tine. Altadata poate fi ceva cu adevarat important chiar daca nu este trimis recomandat.
      Cam toata lumea a primit deci cei de la banca macar atata fac.

      Apreciază

Lasă un comentariu