Coriandru


Printre puținele reușite, anemice oricum, din maxi-sera mea chinezească se numără și două jardiniere în care am semănat coriandru. Toropită de căldură și cu timpul pe sponci nu am reținut din informația și așa precară de pe plic decât că seamănă cu un pătrunjel mai mare și că este foarte aromat.

Într-un sfârșit a răsărit, ba chiar s-a înfiripat un pic și da, iată primele frunzulițe adevărate seamăna cu cele de pătrunjel. CU sfială, la un moment dat am rupt o frunzuliță, am strivit-o puțin între degete și am dus-o cu o inspirație pofticioasă la nas. Pfuah! Ploșniță se cheamă aroma ta buruiană netrebnică. Puteam să iau jardinierele și să le arunc cât colo. Am zis că cine știe, frunzulița aceea o fi primit vreo vizită nepotrivită…să mai vedem. Istoria s-a repetat și m-am documentat. Este definitoriu acest miros pentru toate părțile plantei în prima fază de vegetație. Asta este. Sper să ajung să văd și partea frumoasă a coriandrului.

5 gânduri despre “Coriandru

  1. Sa-ti povestesc istoria mea cu coriandrul. Mi-au placut bobitele de coriandru de cand ma stiu. In plus, sunt o impatimita a bucatariei asiatice, care foloseste mult frunzele de coriandru. Asa ca atunci cand am gasit prima oara seminte, am fost in al noualea cer. Am plantat, am mancat prin salate, prin alte preparate… Pana intr-o zi, acum un an, cand cineva mi-a spus ca nu poate sa-l sufere, pentru ca are miros si gust de vopsea. Si din ziua aia chiar asa mi s-a parut si mie. Nu mai pot sa-mi scot din minte chestia asta si nu-l mai pot pune in nici o mancare. Ciudat, nu?

    Apreciază

  2. astept si eu poate gasesti partea frumos mirositoare a coriandrului. eu fie n-am avut rabdare indeajuns, fie gusturile mele nu sunt rafinate in directia aromei lui apetisante, tot a plosnita mi s-a parut ca miroase. dar ca planta sanitar e chiar bun, pus pe limita proprietatii impotriva ganganiilor.

    Apreciază

  3. in final e chestie de gust. habar n-am de coriandru dar va pot spune ca am incercat cu tarhonul ceva asemanator si nu mi-a placut absolut de loc. Si cand te gandesti numai cate retete le ridica in slavi…. 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s