O zi bună


Această prezentare necesită JavaScript.

Da, așa se anunță a fi această zi.

Am făcut un drum pe-afară, am grijit gobăile – de fapt păsăretului i-am dat pur și simplu drumul afară – și am tras cu ochiul pe la vegetație. Pământul are încă umezeală, soarele luminează prietenos și îmbietor, demult nu l-am mai recepționat așa, culorile s-au împrospătat, aerul e răcoros , fructele, care mai sunt pe poziție îți umplu sufletul.

Tufănicile și-au ițit puzderia de bumbișori care se vor transforma în flori. În soleră viața se luptă să se mențină. Busuiocul o duce binisor, castravetele, despletit se cațără, pătrunjelul începe s-arate frunzulițe adevărate. Cepușoara a încremenit firavă în jardiniera ei iar la televizor un stareț descrie efecele miraculoase ale tratării pomilor fructiferi cu dolomită.

Astăzi am multă tragere de inimă să fiu eu la casa mea. Am de făcut magiun, de asamblat niște perdele, de avut grijă de iubitul meu, îmi vine să fac și-o pâine de mână, n-am mai făcut demult și încă multe altele.

Printre picături voi mai citi despre procrastinare.

Raport de ora 14.00

Cratița mare plină cu două panere de prune mărunțite cu blender-ul forfotește în ogradă deasupra vetrei improvizate, în umbra gutuiului.

Dacă nu va fi prea bun magiunul măcar miros de fum de lemne va avea.

Raport de ora 18.00

Din doua panere de prune am obținut un paner de borcane cu gem. Cred că nu-i fiert destul ca să se cheme chiar povidlă și s-ar putea să mai primească o trecere prin foc. Vedem mâine.

După ce m-a dus cu gândul la vulcanii noroioși prin forfoteală și erupții înăbușite spre sfârșit cratița mea uriașă arăta de parcă pusesem la fiert ceva luat dintr-o valiză de chinez.

Mi-am luat inima în dinți și am cules un pic cu degetul de pe mestecăul improvizat și dintr-un reflex lipsit de teamă am lins degetul cu mare și din ce în ce mai mare plăcere. Fără nici picătură de zahăr un răsfăt de dulce și aromat.

Iubirea mea cea mare m-a ajutat dezinteresat oprindu-se din cursa inepuizabilă de urmărire a puilor pentru a pune prunele albăstrui în paner. El este de-o vreme cortexul meu frontal.

Acum să vedem ce mai reușim din restul lucrurilor propuse.

3 comentarii (+add yours?)

 1. Dani
  sept. 24, 2012 @ 06:20:19

  Ce aer bun si curat vine dinspre curtea ta … E bineee si e toamna …
  Ieri seara am facut si eu o pâine din faina neagra si-am taiat felii groase, pe care-am picurat ulei si suc de rosii 🙂 Cel mic si-a dorit felia lui cu zahar si scortisoara 🙂 Spor la magiun si bucura-te de ziua asta frumoasa ! Te imbratisez, ilinca !

  Apreciază

  Răspunde

  • ilincaotgramesti
   sept. 24, 2012 @ 16:07:14

   A fost o zi ca de demult, cand omul era mai prieten cu natura. Dacă Andrei n-ar fi alergat epuizant după pui și dacă harnicul meu cățel vânător nu și-ar fi înfipt dinții în ei ca să poată Andrei să-i prindă, liniștea ar fi fost deplină.

   Apreciază

   Răspunde

 2. Mirela
  sept. 24, 2012 @ 18:46:39

  E-atata frumusete in ograda ta Ilinca…

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: