Ce mai faci?


Ce mai faci?

Ma bucur ca ai mai trecut pe-aici. Cum suporti caldura?

Prin gradina vietii tale cum mai stau lucrurile?

La TV tocmai s-a anuntat ca in zilele urmatoare vor fi depasite 40 de grade la umbra. Tare mi-ar place sa am un dus in curte, il visez de ceva timp si nu prea stiu de ce nu-l am inca.

Chiar, ce chestie! Sa ai curte si sa nu ai un dus in aer liber!

Daca nu poti face o baie in curte e buna uneori o baie … de multime. Pentru mine e foarte reconfortant sa petrec ceva timp la IKEA.

In gradina mea inimile de bou se apropie de maturitate via tenta roz… E vorba despre tomate bineinteles.

Un salut racoros si urari de bine, pe curand!

Coboara linistea pe ulita mea odata cu soarele temperat de valul inserarii.


15 gânduri despre “Ce mai faci?

  1. Multumesc de intrebare, Ilinca. 🙂 Si noi cu arsita verii, si linistea serilor mai mult sau mai putin fierbinti. M-as intreba si eu despre dusul din curte dar mai bine suna ” cand ma hotarasc sa-mi montez aparatul de aer conditionat”. Amanari peste amanari… aici verile sunt scurte iar aerul fals si rece nu-mi place, prefer sa ma topesc de caldura si sa-mi amintesc despre asta din nametii de la iarna. In rest… toate bune. 🙂

    Apreciază

  2. Buna, Ilinca, bine te-am gasit; am mai trecut pe la tine, dar nu erai acasa si m-am multumit sa recitesc postul trecut. Eu sunt bine, dar deja am strans prea multa oboseala si curand un concediu va trebuia sa vina, caldura o suport destul de greu dar asta e, iarna mai pot pune o haina pe mine, vara nu-mi pot scoate pielea, iar in gradina vietii mele lucrurile sunt in ast moment stranii si de necontrolat, ceea ce-mi da o stare de agitatie.
    (Exista un dus de gradina la Obi, un stativ cu trei picioare si cap de dus, iar furtunul de apa se prinde in partea de jos. Costa cam 30 de lei – am vazut in oferta, n-am ajuns sa luam unul)
    Numai bine, Ilinca, pe curand.

    Apreciază

    1. Eram acasa dar nu eram cu mine.

      A, mult multum pentru informatiile despre dus. Atat doar ca eu vreau dus cu apa calda, asta inseamna un pic de complicatie in plus, un bazinel, posibilitatea de a combina apa…chestii. Probabil ca un instalator ar rezolva problema in 2 timpi si trei miscari dar nu ar mai avea farmec. Eu mor dupa improvizatii.

      Pentru suflețel si tărtăcuță o să-ți spun așa: caută un copac mare, cu trunchiul rezonabil de gros, un copac care sa-ti placa si du-te din cand in cand la el si cuprinde-l in brate, pune-ti obrazul pe scoarta lui… Stai, nu plange de pe-acum… Poti sa plangi atunci… Poate nu ai de ce sa plangi dar daca ai sti ce bine e sa se zguduie camasa pe tine din cand in cand…

      Oricum acest ritual este cu adevarat tamaduitor. Am fost fericita cand am citit despre acest …gest-remediu. Mi s-a parut tare-tare frumos si am dorit din rasputeri sa-mi inving jena si sa-l infaptuiesc. Si dupa ce m-am framantat in fel si chip si de situatie, si de indoiala, si de tumultul ingrijorarilor, si de apasare, si de sfiala…am ajuns s-o fac intr-un spatiu public, cu partenerul de viata alaturi care nu a stat sa se intrebe de ce umarul lui nu-mi ajunge ci a avut buna inspiratie sa-mi spuna doar ca nu vine nimeni si pot s-o fac. Si am calcat iarba si m-am apropiat tremurand si de rusine si de emotie si am strans in brate un trunchi de Ginko Biloba si am simtit caldura si energie si dragoste si incredere si m-am descarcat si m-am incarcat si am ras si am plans si m-am bucurat ca am facut-o.

      Si-apoi, oricat de ne-bune ar fi lucrurile pentru tine la un moment dat, stii ca, in functie de sistemul de referinta pe care-l alegi, s-ar putea sa ajungi sa te consideri, prin comparatie, de-a dreptul fericit chiar asa cum stai tu, cu unele sau cu altele, la momentul respectiv.

      Iarta-mi spovedania si primeste mai bine un pupic de la mine. Sa fie bine!

      Apreciază

      1. Multumesc pentru ca-ti pasa.:) Eu iubesc copacii, mereu i-am iubit, nicio clipa nu mi-am pierdut deprinderea din copilarie dea-i imbratisa (numai ca acum nu le mai povestesc ce-am facut). Ai dreptate, de mult n-am mai iubit un copac.

        Apreciază

  3. Buna Ilinca!
    Eu fac bine :))
    Cu caldura o duc asa si asa, nu o suport deloc, dar la tara, sub bolta de vie, sau in camera este mai acceptabil. Pun in balanta modul de suportare a caldurii, a parintilor mei care stau in Craiova, la bloc, cu apartamentul catre rasarit si atunci imi revin si imi zic ca totusi suntem niste fericiti.
    Dus afara, in natura, am avut eu, facut dintrun butoi de plastic de 60 litri, care avea un robinet, unde am montat un o maciulie de dus. Daca stai si te gandesti…este bestial, dar nu puteam sa facem dus din cauza insectelor care erau atrase nush de ce si te muscau mai rau decat tantarii, asa ca am renuntat la el, ca sa nu o luam „cu capu'”.
    Gradina mea e bine, deocamdata si plina cu bunatati. Ma scol de la 5 si o ud, in fiecare dimineata ca sa prind apa, inainte de a pleca la servici. Am luat-o de la 6,30, apoi la 6, apoi la 5,30,ca de o saptamana sa trebuiasca sa ma scol la 5 sa pot sa ma distrez in voie cu furtunul :))
    Te pupic si ne mai auzim!!!

    Apreciază

    1. Da, da…cam asa vedeam si eu lucrurile cu dusul. Hi, hi! Cu insectele?!?! Eu stiu? O sa-mi iau un manunchi de nuieluse cum fac unii la sauna si uite asa o sa fac si masaj.

      Dar de ce trebuie sa prinzi apa? Asta inseamna ca ai apa curenta de la reteaua asezarii tale?

      Apreciază

      1. Da, avem un bazin mare, in care am captat apa de la un izvor, dar suntem 22 de familii, care, ca si pe la tine prin imprejurimi…mai sunt luati de apa… si lasa furtunul toata noaptea pornit, sa ude pana in fundul pamantului :(( , pana se goleste bazinul. Asa este cand este lucru amestecat…Pup!

        Apreciază

  4. Sa dau si eu binete ? Ca prea frumos ne-ai intrebat ce mai facem . Ne topim de cald … stam ascunsi in casa pina cade noaptea si udam gradina pe intuneric 🙂 Iar noaptea, ne trezim, sa mai facem un dus … Eu fac planuri de vacanta, astea ma racoresc mai bine 🙂
    Te imbratisez, Ilinca !!!

    Apreciază

  5. Pai daca e vorba si de dulceata de trandafiri, pe langa intrebarea frumoasa pe care ai pus-o si care, drept spun, m-a blocat, vin si eu :).
    Ca pe toata lumea de altfel – oameni, animale, insecte, plante – caldura ma termina si pe mine, e greu de suportat. Dar concediul e aproape, asa ca parca simt o adiere prietenoasa.
    In gradina vietii mele plantutele sufera, iar eu fac tot ce pot mai bine pentru ele, atat cat ma pricep.
    In rest, toate-s bune si frumoase, ceea ce iti doresc si tie :).

    Apreciază

  6. buna Ilinca,
    te anunt ca am trecut tare greu de cele 42 la umbra de ieri. In gradina – a se citi solar – am reusit sa descalcesc si sa mai aerisesc rosiutele care deja sunt coapte bine. In rest palavragesc cu salcioara toata ziua. Plangem amandoua de dorul unei ploi zdravene. O zi mai racoroasa iti doresc. 🙂

    Apreciază

  7. Ilincuto, de cand n-am mai intrat la tine in ograda! Dar vezi tu, asa se-ntampla cate-odata: ba n-am avut net, ba oasele astea batrane isi fac de cap, ba caldura toropitoare, dar ne adunam si mergem mai departe. Dar au fost si zile frumoase, cand stateam pe terasa unei vile la 2 Mai, cu marea in fata ochilor fosnind si manand berbecii valurilor iar curtea zumzaind de joaca copiilor (nepotii plus inca altii ai prietenilor, cam 8 la numar 🙂 ). Acum m-am adunat pe-acasa si incerc, pe langa grija nepotilor sa ajung cu treburile curente la zi ca au cam ramas in urma. Ma mai lupt si cu caldura mai ales din cauza florilor care au cam suferit in ultima vreme si-i cam greu sa razbesc cand apartamentul e la et.6, soarele bate cat e ziulica de lunga si nu-i nici un copac asa de inalt ca sa faca un pic de umbra. Dar stau si ma gandesc ca tare o sa-mi fie dor de el la iarna.

    Apreciază

Lasă un comentariu