Ianuarie 2012 – iarna?!?


Anul trecut am achiziționat o unealtă grozavă, o furcă pentru săpat. Un fel de cazma(hârleț) cu coarne. Foarte zdravănă și foarte eficientă pe sol dificil.

Vremea de-acum mi-a ingăduit să sap astăzi o porțiune de 3-4m/2m in solul nostru lutos și greu, să-l mărunțesc și să-l amestec cu nisip, în speranța că se va mai afâna.

Am făcut acest lucru în mod special pentru că urmează să sosească la mine în ogradă ceva ce mi-am dorit foarte tare din dragoste la prima vedere: o „maxi sera”. Maxi pentru oameni seriosi inseamna altceva decat 3/1,55 dar pentru mine inseamna sera aceasta exact ce-nseamna pentru nepotelul meu cortul pe care i l-a cumparat taticul lui, o casuta in care sa fii tu cu tine cu mare-mare bucurie. Ma rog, ca sa fie o diferenta totusi, eu ma voi juca de-a cultivatul.

Am comandat-o pe internet și m-a costat cred cam multi banuti. A sosit deja la un punct intermediar din traseul ei spre mine. Ma asteapta intr-o cutie de pe care mi s-a citit cea mai importanta informatie care de pe site lipsea. Este un produs, cum altfel, chinezesc. Un mic ghiont in stomac, am incercat sa-l ignor si m-am pus pe sapat. Eu, cu manutele mele doua ca asa e conjunctura.

Este portabila, se preteaza montarea ei langa un perete, gard, etc., pe o latura are si niste rafturi, usa cu fermoar si o folie de un tip aparte care pare rezistenta. Este suficient de inalta ca sa poti lucra in picioare. Doamne, o iubesc si de-abia astept sa ma bucur de ea.

Sera de la dmail
Tineti-mi pumnii!


13 gânduri despre “Ianuarie 2012 – iarna?!?

    1. Ei, Simf, cine stie ce voi gasi in pachet, gardul sau leopardul. Cu banii respectivi se putea face un solar de toate…paralele dar… din anumite considerente am ales deocamdata aceasta varianta.

      Sera a fost comandata online de la adresa respectiva, am adaugat-o acum in articol. A sosit prin fancurier si taxa a fost pentru Bucuresti 25 de roni. Fancurierul este foarte rezonabil si serios. A costat cu totul 725 ron.

      Furca pentru sapat cred ca am luat-o de la Baumax dar sunt pe net de toate preturile si de toate calitatile. Am dat ceva bani pe ea dar face toti banii. Nu mai cumpar unelte ieftine chiar daca ma seaca in prima faza pentru ca m-am saturat de cazmale care se-ndoaie, si de altele care ies de pe coada la tot pasul.

      Apreciază

      1. sera chiar ca e scumpa, pentru moment mi-am luat gandul de la ea (dar tot imi place mult). avem si noi o furca de sapat, are trei, nu patru coarne. si a noastra e foarte efiecienta.
        de acord cu uneltele scumpe, imi tremura mana cand le platesc, dar stiu ca n-o sa am prea curand surprize. coada pe care o ai al furca de sapat e foarte scumpa in supermarketuri (30-70 lei), dar noi am cumparat una made in romania cu 9 lei din bazarul orasului.
        abia astept sa ne impartasesti bucuria utilizarii solarului cel nou.

        Apreciază

      2. Sa nu iti para rau Simf pentru ca eu trebuia sa marchez cumva o actiune din care au iesit niste banuti si de aia mi-am ingaduit. Chiar nu voiam sa se piarda banii in  cheltuielile zilnice.

        Daca te consoleaza, imediat incurajata de Vasi ca se pot pune de pe acum seminte in mediu protejat si nemaiavand rabdare pana o pot monta pe cea cumparata mi-am improvizat un mic solar si am si semanat un rand de salata din samanta ramasa prin casa. Eu sunt un fel de fata-baiata si cum sotul meu este destul de ocupat ma mai joc cu ciocanul si cuiele.

        Voi poza dar dupaamiza „solarul” facut cu folie si resturi de scanduri. Bucuria nu este neaparat nevoie  sa coste mult.

        A, si ca sa nu ridic semne de intrebare: datorita inspiratiei mele am vandut rapid pentru programul rabla masina noastra veche. Mi-am oprit jumate din suma pentru ceva  ce altfel nu ai face, stii tu cate o mica nebunie.

        Te-mbratisez cu mare drag.

        Apreciază

  1. Foarte tare Ilinca, sa vezi ce diferenta o sa fie intre legumele din solar si cele din gradina. Eu am sesizat prima data la salata verde, asta primavara devreme. In solar era frumoasa si de doua ori mai mare decat cea din gradina. Sa o folosesti cu mare placere!!!! Pupici!

    Apreciază

    1. Vasi, ce draguta esti, ce voi avea eu e asa un fel de marsupiu, nu pot nici macar cu gandul s-o apropii de solar. Dar cred ca o voi folosi bine pentru rasaduri. Oricum, cam de cand se poate semana in solar? Pe rafturi voi pune rasaduri si pe partea libera, cat de cat voi incerca si cultura.

      Multumesc pentru incurajare.

      Apreciază

      1. Daca te referi la semanat salata, spanac, ridichii, spre exemplu, poti incepe de azi…
        Daca vrei rasaduri, poti incepe de azi, daca ai soiuri extratimpurii, daca nu, mai stai un pic pana in februarie.
        Daca stii ca ai pamant rau in gradina, incearca straturile lasagna despre care am tot scris eu pe blog.
        Nu conteaza cat este de mica, daca o folosesti cum trebuie, etapizat, poti scoate o productie timpurie din ea.
        Pui acum salata si spanac si cand le termini vii cu cateva rosii si ardei si tot asa…
        Pup!

        Apreciază

  2. Multumesc frumos Dani.

    Intotdeauna ai un gand bun pentru toata lumea.

    Am vazut in toate fotografiile tale cu gradina ca totul este foarte sanatos si bine crescut la tine. Ai probleme cu boli, daunatori…etc? Esti nevoita sa stropesti?

    La noi, in sud, e de groaza. Parca stau la panda in fiecare cotlon tot felul de dusmani.

    E drept ca si solul este rau si nici noi nu avem sufiecient timp ca sa imbunatatim lucrurile dar oricum e cam prea de tot. Eu insa … ca Sisif. Tot incerc, tot incerc…

    Apreciază

    1. Ilinca, eu il iau de la orice magazin alimentar din piete, la tarabele alimentare unde se gasesc de toate, nu din hipermarketuri. Daca nu gasesti, am auzit de un cheag foarte bun la farmacia veterinara, care se da cu seringa cu tot sa poti masura cantitatea exact. Mai este unul impachetat in tub de medicamente, tot la farmacia veterinara, dar nu am fost multumita de el.
      Sa mai ma intrebi daca ai nelamuriri 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu