Jurnalul zilei; blagoslovenia


Ave!

* Daca aveti de circulat cu taxi-ul inafara orasului este bine sa stiti ca nu le mai este ingaduita taxarea dubla (inainte se platea si intorsul taxi-ului). Nu-i suficient sa fiti in cunostinta de cauza ci este necesar sa fiti fermi pe pozitie si sa reclamati la dispecer amenintand cu protectia consumatorului dar se rezolva.

* Remediul momentului: faceti conserve pentru iarna.

Remediu pentru ce?! Pentru fiecare poate fi remediu pentru altceva, dupa nevoi: pentru stres, pentru dezamagiri in dragoste, pentru spaime, pentru buget redus, pentru neimpliniri, pentru vremuri grele, pentru viata dezordonata, pentru lipsa de prieteni, pentru dusmanie sau indiferenta la serviciu, insatisfactii profesionale…He, he…un borcanel de zacusca la momentul potrivit… Ce brainstorming va provoca.

Se poate ca daca nu v-ati pus niste banuti deoparte sa fie un pic greu dar macar-macar ceva acolo tot se poate face.
Si cheltuiala se va recupera la iarna cand veti intinde mana in camara.
Internetul geme de retete (rascopiate si multiplicate, copy/paste ca la balamuc). Cu un pic de atentie si cu o oarece triere veti ajunge la reteta potrivita.

Nu uitati daca va apucati: conopida trebuie tinuta un pic in apa cu sare sau macar apa simpla. S-ar putea sa apara niste „surprize” unduitoare verzi care trebuie eliminate. (Se intampla frecvent.)

In linistea odaii

Gratarul de toamna. Putinele clipe din viata cand mi s-au urcat fumurile la cap

Eficienta in 4 pasi


Smantanirea oalei si cratita cu borcane pentru sterilizat. Soba e folosita deocamdata ca … blat. E rezervata pentru clipele grele din iarna cand nu merg alte cele.

Sa fiti blagosloviti asa cum a fost ziua mea blagoslovita si sa aveti macar pacea sufleteasca pe care am avut-o eu cand in lumina blanda a toamnei am copt vinetele si ardeii.

Pacea sufleteasca! Ei, asta nu vine decat la cei care VOR cu dinadinsul s-o aiba.

P.S. Atentie la bronzul taranilor de la care cumparati legumele pentru conserve. La unii s-a modificat mult fata de nuanta stiuta. Probabil ca in zona lor de lucruu au fost mai multe RRadiatii si-atunci e clar ca legumele pe care le vand sunt prea RRadiate pentru a fi cumparate.
floricele de porumb

Un gând despre “Jurnalul zilei; blagoslovenia

  1. Si eu, care ma chinui, sa curat vinata de coaja carbonizata de jur imprejur ! Trebuie patentata solutia asta desteapta, Ilinca . Bravo, pentru conserve !
    Ma bucur, sa simt linistea sufleteasca in scrisul tau.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s