Ciudesnaia


Inainte de a posta am dat cautare pe net pentru a vedea ce conotatii are acest cuvant si l-am gasit ca nume de familie. Pentru mine este un cuvant construit in copilarie, cu sonoritate ruseasca si un inteles usor de intuit. Asa spuneam in joaca atunci cand ceva era mai neobisnuit, mai neconform cu opiniile mele, eventual mai caraghios.

Ei, astazi, cu noaptea-n cap mi s-a intamplat ceva …ciudesnaia. Se spune ca nimic nu iti scurteza viata mai mult decat ce nu-ti ajunge, ce-ti prisoseste si ce nu ti se potriveste. Odata acest adevar aflat totul pare simplu. N-ai decat sa ajustezi, sa schimbi si gata totul merge ca uns.

Hm, ce bine-ar fi daca ai constientiza cu exactitate despre CE este vorba. CE nu-ti ajunge, CE-ti prisoseste, CE nu ti se potriveste?!

De-a lungul vietii sfaturi, norme, dogme, bune intentii (ale altora) au reprimat, au alungat, au modificat multe in modul tau de-a fi si de-a gandi incat nu prea mai corespunzi schemei cu care te-a lasat Creatorul pe Scoarta. Si totusi schema are rolul ei primordial, vital, modal si ce sare din schema se-nvarte intr-o vesnica dilema, nelamurita adica nu foarte clar conturata, sub forma de fiinta nelinistita. Cauti, tanjesti, pari ca bolesti uneori si ajungi sa te-ntrebi ingijorat ce e cu tine?!

Si iata, deodata, un lucru aparent marunt, un fapt, un gest, un cuvant te-ntregeste, iti da aripi si ti se pare ca zbori pana la cer. MISTER.

Am dat peste un site unde se prezinta unelte de gradina neobisnuite pe la noi, ingenioase, eficiente inventate de …rusi. Stilul de exprimare de pe site-ul respectiv, preocuparea pentru readucerea intelepciunii din vremuri de demult la lumina, stralucirea mintii care cu mijloace putine vrea din rasputeri sa gaseasca si gaseste cu INGENIOZITATE solutii… Citesc ce scriu si-mi dau seama ca nu reusesc prea bine sa explic ce anume mi-a dat asa un zvâc.

Parca un arc reprimat s-a eliberat, m-am simtit plina de energie, de bucurie de parca as fi regasit o ruda draga pierduta de ani prin lume. M-am trezit ca ma duc in bucatarie si spal cu usurinta vasele (chestie pe care o detest marturisesc). Doream sa actionez, sa ma misc, sa fac…

Nu mai dezvolt. Ciudesnaia.

3 comentarii (+add yours?)

 1. Teodora
  sept. 20, 2011 @ 17:45:02

  Şi care este acel site? Nu ne dezvălui şi nouă secretul?
  Poate-o să ne simţim şi noi ciudesnaia… 🙂

  Apreciază

  Răspunde

 2. ilincaotgramesti
  sept. 20, 2011 @ 22:53:24

  Sigur, rezultatul nu e garantat in legatura cu „zvâcul”Zambet dar poate aflati lucruri interesante. Este in blog-roll cu titlu ” Unelte interesante de gradinarit „.

  Apropos, mi-am cumparat hârleț-furcă. Daca zariti prin magazinele noastre uneltele prezentate pe blog-ul respectiv dati-mi si mie de veste.tricotat

  Apreciază

  Răspunde

 3. Teodora
  sept. 21, 2011 @ 05:10:06

  Foarte interensant, mulţumesc.
  Sunt interesante şi discuţiile de sub text. Ce de oameni pasionaţi! Foarte fain!

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: