Liliac


Fiind o planta des intalnita in gradini nu m-am gindit nici o clipa ca liliacul se poate gasi si in variante mai … rafinate, ca pot fi multe soiuri si foarte aparte.

Am aflat acum ca ar trebui sa-mi fie rusine… deocamdata am gasit aici ceva date.

Ce am eu in gradina:

Această prezentare necesită JavaScript.


9 gânduri despre “Liliac

  1. Foarte frumos. Eu nu am decat unul mov deschis, este pus la umbra si deabia anul acesta a facut si el mai multe flori. Acum nici nu am cum sa-l mai mut, ca este batranior.
    Dar al tau, cel alb, este uimitor.

    Apreciază

  2. Multumesc din partea lui.

    Dar batraiorul tau nu a facut pui?

    Ca ai mei anul acesta au numai puisori pe langa ei. Se spune ca trebuie sa-i desfiintezi ca iau din vigoarea plantei mama dar eu mor dupa liliac si-i mai las un pic sa creasca si pe urma ii transplantez.

    Imi mai doresc batut mov si orice s-o mai fi inventat.

    Apreciază

  3. Pai ,puii nu au radacina proprie, sunt din radacina celui batran. Daca ar fi fost batut, m-ai fi chinuit sa incerc, dar este mai „maidanez”. La gutui am reusit sa prind puiuti de pe langa cel batran .

    Apreciază

    1. Vasi, maidanez este si cel mov al meu. Cred ca cel de la care am cumparat cei doi puiuti ii furase dintr-un cimitir. Erau rebegiti si vai de capul lor si vreo doi ani m-au umilit prin aspectul lor ca nici macar sanatosi nu pareau daramite frumosi. Euforica fiind c-o sa am si eu liliac in gradina nu m-am uitat si de la cine i-am cumparat si nici la cum aratau, eram bucuroasa ca mi-au iesit in cale doi puiuti de liliac. Pe urma mi-am zis ca nu se poate, ei sunt ai mei si o sa-i fac sa fie frumosi si i-am iubit si-i iubesc in continuare pentru ca intre timp i-am facut fericiti si acum sunt niste pomisori frumusei.
      Sigur ca puii sunt din radacina celui batran dar in timp tufa poate fi divizata.

      Apreciază

  4. Foarte frumos liliacul, mai ales cel dublu ! Se vede, ca ai o pasiune pentru el . Iti mai lipseste cel roz si cel galben si unul in doua nuante, ca sa ai colectia complecta.Eu am trei culori, dar as da cele trei tufe pe una de liliac dublu…

    Apreciază

  5. Bine-ai venit Dani si multumesc de informatie si aprecieri. Am dat si eu cautare si am vazut ce soiuri minunate de liliac exista. Nu stiam.

    Cred ca un puisor alb dublu as putea sa dau la schimb dar asta se face la primavara nu-i asa?

    Apreciază

Lasă un comentariu