Tinerete fara batranete si viata fara de moarte…


Si-am incalecat pe-o sa
Si va spun povestea-asa:

De multe ori aud prin mijloacele de transport: „da’mai da-te la oparte, te cauta moartea pe-acasa si tu umbli prin tramvai sa-ncurci oamenii” si vad tifnosul sau tifnoasa facandu-si loc cu coatele si impingand o persoana mai in varsta din cale.

Mai zilele trecute imi relata fiica mea cum o colega de serviciu spunea: ce bine ca le taie batranilor din venituri, asa or sa mai stea pe-acasa…miros a transpiratie si te incurci de ei…

Le spun acestor persoane, care nu pot suporta batranii, din toata inima:

Fiti linistiti, inca nu s-a inventat tineretea fara batranete si … cu toate „piedicile” puse cu voie sau fara voie de catre guvernanti populatia evolueaza, isi „imbunatateste” gandirea, educatia…Asa ca aveti toate sansele dragii mei tifnosi si dragele mele tifnoase ca VOI sa fiti aruncati de-a dreptul de pe scara tramvaiului, nu numai impinsi prin tramavai, atunci cand veti fi batrani. Tinerii din vremurile acelea vor fi muuuult mai „evoluati” si vor face asta chiar daca veti fi parfumati…Vor gasi ei un motiv.

3 comentarii (+add yours?)

 1. pur si simplu
  sept. 07, 2010 @ 17:07:01

  Cine nu are batrani sa-si cumpere! Conflictul intre generatii nu este nou dar cruzimea cu care sunt tratati batranii azi este. Din fericire lectia este atat de simplu de invatat. Cum zici, batranetea este inevitabila, iar generatiile care vin vor prinde din ce in ce mai multa batranete. Viata lor va fi mai mult de partea senectutii decat de cea a junetii. Si atunci sa ii vedem! Ma sperie lipsa asta de respect, insa constat ca este raspandita in toata Europa. Peste tot tinerii nu mai au loc de atatia batrani. In Marea Britanie si Franta invoca pensiile care au devenit o povara si asta este alta tema care ma necajeste. Dupa ce ai muncit o viata intreaga cineva decide sa mai taie un pic. Pensionarii nu au nevoie de atatia bani, nu? Trist si atat de distructiv.

  Apreciază

  Răspunde

 2. Ana Maria Pana
  sept. 07, 2010 @ 19:51:40

  In Marea Britanie si in Franta se invoca pensiile care au devenit o povara??? Dar in Romania? Ca deja nu mai suport eu amenintarea care planeaza asupra pensionarilor de atatea luni. Iar eu mai am mult de munca pana la pensie.
  Ilinca, eu vroiam sa spun ca poate nu e numai vina tinerilor ca nu mai au loc de batrani. Poate asa au fost educati. Poate asta vad in toata societatea. Poate li s-a spus prea des ca din salariile lor sustin pensiile a mult prea multor batrani care nu fac altceva decat sa consume…
  Si da… cine nu are batrani sa-si cumpere. Dar din ce? Ca salariile-s tot mai mici…

  Apreciază

  Răspunde

 3. ilincaotgramesti
  sept. 08, 2010 @ 04:33:25

  Sigur ca toate in lumea asta au o motivatie dar nu toate au o scuza. Si nu inseamna ca chiar trebuie sa se intample toate.

  Daca nu identifici corect cauza nu se rezolva problema.

  „Bietul tanar” „prost” educat si „eronat” informat de catre sistem are optiuni. L-am vazut din spatele catedrei, inr-unul dintre COLEGIILE CENTRALE din Bucuresti, pe parcursul unui an de cosmar pedagogic. Cosmar pedagogic tocmai din cauza faptului ca ma aflam intr-un colegiu central.

  * A optat sa stea rastignit pe scaun cand o doamna i se adreseaza;

  * a optat ca un an intreg sa nu vrea sa foloseasca apelativul corect pentru un cadru didactic; De ce sa spui domnule profesor cand e mai scurt domnule?!?

  * a optat sa nu invete desi era vorba despre o disciplina moderna cu aplicabilitate si de mare interes si cu toate ca profesorul a folosit toate mijloacele sa fie pe inteles si atractiv.

  Sa nu stie decat sa se repeada la calculator si sa dea drumul la messenger fara sa-si puna problema ca profesorul conduce ora si poate sunt lectii de facut.

  Sa se lase totusi cu mare lehamite supus chinului de a beneficia de o lectie care ii putea pune usor painea pe masa.

  Am intrebat-o pe fina mea de 16 ani „ce faceti la informatica?”/ Raspunsul ei a fost: „adica cum?” Cand am insistat, a completat: „ei, zice AIA ceva acolo dar ce eu inteleg?”

  * a optat sa nu-si puna intrebari („o fi bine, n-o fi bine”), sa nu-si puna probleme (ce-o sa fac mai tarziu- ce loc de munca mi-ar placea sa am? unde as fi bun?)

  Situatia noastra economica, politica, sociala este grea. Sistemul functioneaza rau. Nimeni nu contesta treaba asta ba dincontra. DAR vad cu JALE ca nu va avea cine s-o rezolve. Batranii poate ar sti, dar nu mai au putere. Iar tinerii nu cauta unde trebuie. Cum sa rezolvi o problema daca nu ai o reprezentare corecta a ei.

  Pentru simptome nu se cauta scuze, ci remedii.

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: